Perodua Viva Elite Exclusive Edition – RM42,000

Posted: Saturday, November 13, 2010 by Aziezi Lo in
2


Woooooooooww..PERODUA lancar kereta baru lg la..thu x ape maknanya ni.. Ini bermakna viva elite ku sudah ketinggalan la. tp xpe..viva elite ku tetap di hatiku.hahaha. Actually,bkn kereta baru pun, cuma upgrade sikit drpd viva elite.menarik kan. Namanya ialah Perodua Viva Elite Exclusive Edition. hehehe.
Jom kita usha apakah yg di upgrade itu...

EXTERIOR:

1. Penambahan logo baru ‘Exclusive Edition’ yang berada di bahagian belakang ViVA Elite EE

2. Warna rim aloi yang lebih gelap. saiz same je 14".



INTERIOR:

1. Kemasan kulit dan logo 'Viva Exclusive’pada kerusi.


2. Kemasan kulit pada stereng.



3. Rekaan kombinasi meter yang lebih exclusive.



4. Kemasan warna silver pada bahagian kotak gear serta di setiap "door armrest".
5. Kemasan centre cluster dengan colour dark purple metallic.



Perodua ViVA Elite Exclusive Edition ini didatangkan dalam tiga pilihan warna
- Classy Purple (Metallic) – warna baru
- Midnight Blue (Metallic)

- Ivory White (Solid).

Overall nye, booleh dikatakan ViVA Elite Exclusive Edition ini adalah versi mewah untuk varian Perodua ViVA. Biasa la tu kalau dah namanya Exclusive Edition.hehehe..
Tiada sebarang perubahan teknikal dilakukan pada varian Perodua ViVA Elite EE ini..semuanye sama dengan Viva Elite biasa dari segi kuasa enjin, DVVT dan lain-lain lagi.

Ciri-Ciri Netter Sejati

Posted: Thursday, November 11, 2010 by Aziezi Lo in
1

Daripada hasil soalselidik mengenai tanda-tanda seseorang itu merupakan netter sejati ialah:

1. Mas kawin yang anda minta di hari pernikahan adalah seperangkat komputer dan modem. Tunai !!!

2. Loceng di rumah anda tercatat "Click Here to continue"

3. Pintu bilik mandi anda tercatat "This site contains Adult Material, please verify your age"

4. Anda bertanya kepada Posmen yang datang, adakah ada email baru untuk anda.

5. Mimpi anda selalu berawal dengan http://www.

6. Anda menggunakan search engine untuk mencari member2 anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke blok/kolej/rumah.

7. "Unable to locate your server !," kata anda ketika menerima panggilan "wrong number".

8. Anak-anak anda diberi nama Salim.gov agar kelak dia jadi Pegawai Daerah; Noraini.org agar kelak jadi wanita aktif; dan Harun.edu agar kelak dia jadi mahasiswa sejati.

9. Suara dengkuran anda mirip dengan bunyi Handshake modem.

10. Anda susah menggerakan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam.

11. Anda menonton filem "The Net".... 63 kali.

12. Ketika kereta anda menyondol kereta lain di simpang jalan, yang pertama anda cari adalah butang "UNDO".

13. Isteri anda meletakan rambut palsu di atas monitor anda untuk mengingatkan anda seperti apa ia kelihatan.

14. Anda memberi nama anak anda Eudora, Netscape dan Mirc. Dan kalau anda lebih demokratik anda akan memberi nama anak anda Linux.

15. Anda memperkenalkan diri sebagai : youremail@yourdomain.com

16. Anda membuat tatoo di badan anda yang berbunyi "This body best viewed with Internet Explorer 8.0 or higher."

17. Anda akan mengakses http://www.xxxxxxx.com bila tengah bosan dengan pasangan anda.

18. Anda meninggalkan kaunter tiket kereta api dengan berkata "request time out !!!"

19. Ketika hidup anda mengalami kekecewaan, anda akan berasa sangat menyesal mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan butang Ctrl-Alt-Del.

20. Anda yang membaca blog ini sampai habis. Takziah netter.!!

Warna sesuatu kertas melambangkan...

Posted: by Aziezi Lo in
2


Ani : "Mengapa engkau menulis surat dengan kertas berwarna Hijau Muda?"

Ena : "Surat warna Hijau Muda itu bererti "Aku Cinta Padamu"

Ani : "Kalau kertas itu bewarna Biru Muda apa ertinya?"

Ena : "itu melambangkan Suasana Pilu"

Ani : "Kalau kertasnya berwarna Merah?"

Ena : "Asmara Yang Membara"

Ani : "Kalau kertasnya warna Putih?"

Ena : "Suci, Bersih dan Jujur "

Ani : "Kalau kertasnya Kuning?"

Ena : "Melambangkan Hati Yang Gersang"

Ani : "Kalau Merah Jambu?"

Ena : "Sedang Jatuh Cinta"

Ani : "Kalau kelabu?"

Ena : "Melambangkan Hati Yang Sedang sedih"

Ani : "Kalau kertasnya Hitam?"

Ena : "Itu namanya kertas karbon.. bodoh! "

Fantasi Pemandu Teksi

Posted: by Aziezi Lo in
0

Seorang Nurse, Ratna menahan teksi. Sedang dalam perjalanan... Pemandu teksi iaitu Feddy asyik memerhati Nurse itu melalui cermin tengahnya..Merasa kehairanan... Nurse itu bertanya...

"Encik.. kenapa encik melihat saya begitu
??"

Feddy tersenyum malu dan berkata...
" Sebenarnya... saya selalu berfantasi....maaf ya... saya sangat ingin mencium seorang Nurse..."

"Oh begitu!! tak der masalah... encik boleh mencium saya.. kalau itu memang memberikan ketenangan buat encik... tapi saya ada syarat iaitu encik mesti masih single" kata Nurse...

Feddy gembira dan berkata...
"iya...iya, saya masih single".

Kemudian teksi itu diberhentikan di jalan sepi... Feddy terus mencium nurse itu selama 10 minit... kemudian mereka pun meneruskan perjalanan kembali.

Tapi feddy menangis teresak-esak sambil berkata...

"Maafkan saya cik... saya merasa bersalah... sebenarnya saya sudah berkahwin".

Mendengar penerangan itu Ratna tersenyum bijak dan berkata..."

Sudahlah encik... tidak ada apa-apa yang perlu di bimbangkan... Saya juga bersalah. Saya juga bukanlah seorang Nurse... saya adalah seorang Mak Nyah yang kebetulan dalam perjalanan menuju ke pesta pakaian beragam"

There was an error in this gadget
Powered by Blogger.